Addicted to stamps - challenge

Čestitka za Dan zaljubljenih

Vreme je za novi izazov Addicted to Stamps and More (ATSM)

Ove nedelje tema je Holiday što znači da čestitka treba da bude vezana za bilo koji praznik.

To me je inspirisalo da napravim čestitku za Dan zaljubljenih! Pre nego vam pokažem kakvu sam čestitku napravila evo nekoliko reči o samom prazniku:

Prva poruka za Dan zaljubljenih

Prva dokumentovana poruka za Dan zaljubljenih poslata je 1415. godine, a nju je poslao vojvoda od Orleansa iz Francuske svojoj dragoj kada je bio zatočen u Londonskoj kuli.

U Velikoj Britaniji slanje ljubavnih poruka postaje veoma popularno sredinom 18. veka, a upravo se ove poruke smatraju pretečom današnjih čestitki za Dan zaljubljenih. Prve poruke su bile napravljene od čipke i papira, a ubrzo je objavljena i zbirka rima i poruka pod nazivom “Pisac za mladiće za svetog Valentina”.

Već početkom 19. veka ljubavna pisma i čestitke za Dan zaljubljenih postaju toliko popularne da su počele da se otvaraju i fabrike za njihovu masovnu proizvodnju kako u Velikoj Britaniji, tako ubrzo i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oko milijardu čestitki je poslato 2010. godine za Dan zaljubljenih, čime je ovaj praznik došao na drugo mesto po broju poslatih čestitki širom sveta – odmah posle Božića, koji i dalje drži ovaj rekord.

Saznajte više na: http://edukacija.rs/zanimljivosti/dan-zaljubljenih-kroz-istoriju.

Postupak izrade:

Beli hamer dimenzija 14*20cm presavila sam na pola i to je moja osnova. Zatim sam koristila Motivkarton Charming koji daje lep okvir samoj čestitki. Za pozadinu sam koristila Bristol papir na koji sam nanela dve nijanse Distress Inka – tumbled glass i broken china. Za poštansko sanduče koristila sam Sizzix Big Shot mašinu i odgovarajuće noževe i na kraju dodala poruku Happy Valentine’s Day.

Nadam se da će vam se dopasti fotografije. Sa nestrpljenjem očekujem vaše reakcije. Pozdravljam vas do narednog posta.

Fotografije: Stefan Đurišić

Please follow and like us:
Tagged , , , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *